Finalisterna är klara – vilken klinik blir Årets djurklinik 2019?

Finalisterna är klara – vilken klinik blir Årets djurklinik 2019?
mars 13, 2019 Svensk Djursjukvård

Anicura Regiondjursjukhuset Bagarmossen, Aros Veterinärcentrum i Västerås, Din Veterinär Smådjurskliniken i Helsingborg, Hälsinge Smådjursklinik i Hudiksvall och Vettris Halmstad Flygstaden är de fem finalisterna till utmärkelsen Årets Djurklinik. 197 kliniker över hela Sverige har nominerats av nära 1 000 personer. Juryn har valt ut finalisterna och nu är det dags för djurägarna att rösta fram Årets Djurklinik 2019.

Det är branschorganisationen Svensk Djursjukvård, inom Gröna arbetsgivare* som står bakom utmärkelsen. De fem finalisterna har valts utifrån hur de arbetar med organisationens värdegrund.

– Juryn har haft ett tufft jobb och det är hård konkurrens mellan klinikerna. Det är små detaljer som skiljer dem åt. Det som slutligen avgjorde var hur finalisterna beskrev att de gör det där lilla extra när det gäller organisationens värdegrund: kvalitet, kompetens, samarbete och etik. Samt deras motivering om vad som skiljer dem från andra kliniker och varför just de ska vinna, säger Hans Rosenberg, jurymedlem.

Övriga finalister är: Aros Veterinärcentrum i Västerås, Din Veterinär Smådjurskliniken i Helsingborg, Hälsinge Smådjursklinik i Hudiksvall, Vettris Halmstad Flygstaden.

Branschorganisationens jury består av Torkel Ekman, vice ordförande i Veterinärmedicinska rådet, Hans Rosenberg, presstalesperson på Svenska Kennelklubben och Eva Porat vice ordförande i Sveriges Kattklubbars Riksförbund.

* Gröna arbetsgivare företräder cirka 4 000 medlemsföretag som sammanlagt har nära 30 000 anställda inom djursjukvård, lantbruk, golf, skogsbruk och trädgårdsanläggning.

–––

SÅ HÄR GÅR DET TILL

197 kliniker nominerades
Nästan 1 000 Djurägare, medarbetare och andra nominerade till Årets djurklinik mellan 28 januari – 7 februari via nomineringssidan på svenskdjursjukvard.se

Juryn utsåg fem finalister
Juryn gick igenom nomineringarna. De kliniker med bäst nomineringar fick möjlighet, till juryn, att utveckla hur de lever upp till Gröna arbetsgivares värdegrund. De fem som bäst kunde redogöra för detta har gått vidare till finalomgången. 

Alla kan vara med och rösta fram till 20 mars
Den 13 mars öppnar röstningen på de fem finalisterna. Alla kan vara med och rösta på vilken av de fem som ska utses till Årets djurklinik 2019. Röstningen pågår till och med den 20 mars.

Vinnaren presenteras 22 mars
Årets djurklinik 2019 presenteras den 22 mars. Vinnaren kommer även att firas vid branschens utbildningsdagar, VeTa-dagarnas bankett den 30 mars.

För mer information:
Helène Backvik-Svensson, Svensk djursjukvård – Gröna arbetsgivare
helene.bs@grona.se
08-762 72 39