Nu finns Pyramidion – ett modernt diagnosregister

Nu finns Pyramidion – ett modernt diagnosregister
september 12, 2017 Svensk Djursjukvård

Nu lämnar vi det gamla diagnosregistret och inför ­Pyramidion. Med Pyramidion får vi ett uppdaterat och framtidssäkrat system som kommer att underlätta den dagliga journalföringen och göra det enklare för ­kunderna i sin kontakt med försäkringsbolagen.

Pyramidion är ett hierarkiskt system som ger möjlighet att registrera mer exakta diagnoser i våra veterinär­journaler. Systemet gör det möjligt att samla statistik från alla kliniker som använder Pyramidion för att skapa ett underlag som kan användas inom forskningen.

Det nya systemet har en mer flexibel uppbyggnad med fler kombinationsmöjligheter och klarar därför fler ­diagnoskoder. Nya sjukdomar som upptäcks kan ­efter ­behov tas in i systemet. Ibland byter ­sjukdomar­ ­benämning när forskningen går framåt och med ­Pyramidion kan vi hänga med direkt.

Pyramidion är utformat för att fungera i alla vanliga ­journalsystem. Licenskostnaden står leverantören av ert journalsystem för och används till att finansiera upp­dateringen av systemet.

För att du ska få stöd till att lära dig programmet har vi skapat Pyramidionwebben. Där hittar du instruktioner i både film och text, samt en utförlig FAQ.

Du finner allt material på
www.svenskdjursjukvard.se/pyramidion

Lycka till!