Starka berättelser har påverkat juryn

Starka berättelser har påverkat juryn
mars 16, 2016 Svensk Djursjukvård

Nu arbetar vi i juryn för fullt. Det är minst sagt svårt att sålla ut fem finalister bland de 115 kliniker som nominerats. Vi har visserligen haft vissa värden att gå efter, som bemötande, tillgänglighet, prisinformation och delaktighet, men era personliga berättelser om klinikerna har i vissa fall varit avgörande.

Ni som nominerat har visat ett stort engagemang och gett översvallande beröm för klinikernas verksamheter. Det är jätteroligt och bitvis rörande att veterinärer och djurskötare får sådant erkännande för sitt engagemang, sin empati och sin professionalitet av er djurägare.

Vi har fått flera olika exempel från djurägare som gått till samma klinik under hundens, kattens eller hästens hela livstid. Alltid bemötta med respekt, empati, kompetens och professionalitet. Och när djuret till slut avlivas beskrivs hur husses och mattes sorg får ett professionellt och empatiskt bemötande av klinikpersonalen. Den typen av berättelser har påverkat oss.

De spontana kommentarerna i nomineringarna har alltså bidragit till att nyansera bilden av klinikerna och skapat en förståelse för deras arbetssätt. 12 kliniker har gått vidare i juryns urvalsprocess. Nu är det upp dem att själva beskriva hur de jobbar. Fem av dem ska gå till final. Den 24 mars öppnar röstningen. Då ligger makten återigen hos dig.


Torkel Ekman
Sveriges Veterinärmedicinska Sällskap

Svensk Djursjukvård

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*