Nominera Årets djurklinik 2019

Var med och utse Årets djurklinik 2019

Sverige har riktigt bra djursjukvård för sport- och sällskapsdjur! Det är vi stolta över. Medarbetare i de svenska djursjukvårdsföretagen gör dagligen ett arbete som är mycket uppskattat av de miljoner djurägare som delar sitt liv med djur. Utmärkelsen Årets djurklinik, som delas ut för fjärde året i rad, syftar till att uppmärksamma detta fina arbete!

 

Så här går det till

Alla kan vara med och nominera kandidater till Årets djurklinik 2019
Nomineringen startar den 28 januari och är öppen fram till och med den 7 februari här på www.svenskdjursjukvard.se.

Juryn utser fem finalister
Juryn utser de tio bästa klinikerna bland de nominerade. Dessa får själva beskriva för juryn hur just de arbetar med Svensk Djursjukvårds värdegrund. Utifrån detta utser juryn de fem finalisterna.

Vinnaren röstas fram bland de fem finalisterna
De fem finalisterna presenteras på www.svenskdjursjukvard.se och alla kan vara med och rösta fram vinnaren. Röstningen är öppen från 13 till 20 mars.

Vinnaren presenteras 22 mars
Årets djurklinik 2019 presenteras den 22 mars. Vinnaren kommer även att firas vid VeTA-dagarnas bankett den 30 mars i Jönköping.

Kriterier

För att kunna utses till Årets djurklinik krävs att kliniken är medlem i arbetsgivar- och branschorganisationen Gröna arbetsgivare och därmed har förbundit sig att leva upp till reglerna bakom Gröna arbetsgivares värdegrund. Medlemskliniker finns under Hitta klinik. När juryn utser de tio bästa klinikerna bland de nominerade, kommer de utgå från djurägarnas motiveringar när det gäller följande kriterier:

1) Bemötande
Bemötandet av djur och djurägare ska präglas av respekt i både vardag och svåra situationer.

2) Delaktighet
Kommunikationen ska vara tydlig och ge kunden möjlighet att vara delaktig i beslut som rör djurets vård.

3) Prisinformation
Det ska vara möjligt för kunden att få tydliga prisuppgifter under hela konsultationen.

4) Tillgänglighet
Det ska vara lätt att komma i kontakt med kliniken, när verksamheten är stängd ska det finnas tydlig hänvisning till annan öppen klinik.

Nominera din favoritklinik här!

Nomineringen är stängd. Juryn presenterar fem finalister den 13 mars här på hemsidan och då är det dags att rösta fram Årets djurklinik.

Juryn

Hans Rosenberg

Presstalesperson på Svenska Kennelklubben. Exteriördomare och före detta hunduppfödare. Stolt husse till curly coated retrievern Ecko (bilden) och mopsen Ryssen.

Eva Porat

Vice ordförande i Sveriges Kattklubbars Riksförbund. Internationell FIFe kattdomare. Aktiv inom kattsporten de senaste 35 åren. Bor tillsammans med tre katter av rasen Helig Birma.

Torkel Ekman

Veterinär, forskare och lärare på SLU sedan 35 år. Vice ordförande i Veterinärmedicinska rådet, en del av Sveriges Veterinärförbund. Nu fullt sysselsatt av två jaktlabbar på 10 respektive drygt 1 år.

Läs om förra årets vinnare: Väsby Djursjukhus i Upplands Väsby och övriga nominerade kliniker.

Väsby Djursjukhus, Årets djurklinik 2018

Sprid ordet!

Dela sidan och hjälp oss att få fler som nominerar till Årets djurklinik.