Nominera Årets djurklinik 2018

Var med och utse Årets djurklinik 2018

Sverige har riktigt bra djursjukvård för sport- och sällskapsdjur! Det är vi stolta över. Medarbetare i de svenska djursjukvårdsföretagen gör dagligen ett arbete som är mycket uppskattat av de miljoner djurägare som delar sitt liv med djur. Utmärkelsen Årets djurklinik, som delas ut för tredje året i rad, syftar till att uppmärksamma detta fina arbete!

 

Så här går det till

Alla kan vara med och nominera kandidater till Årets djurklinik 2018
Nomineringen startar den 1 februari och är öppen fram till och med den 18 februari här på www.svenskdjursjukvard.se.

Juryn utser fem finalister
Juryn utser de tio bästa klinikerna bland de nominerade. Dessa får själva beskriva för juryn hur just de arbetar med kriterierna; bemötande, delaktighet, prisinformation och tillgänglighet. Utifrån detta utser juryn de fem finalisterna.

Vinnaren röstas fram bland de fem finalisterna
De fem finalisterna presenteras på www.svenskdjursjukvard.se och alla kan vara med och rösta fram vinnaren. Röstningen är öppen från 20 mars till 5 april.

Vinnaren presenteras 10 april
Årets djurklinik 2018 presenteras den 10 april. Vinnaren kommer även att firas vid VeTa-dagarnas bankett den 21 april.

Kriterier

För att kunna utses till Årets djurklinik krävs att kliniken är medlem i arbetsgivar- och branschorganisationen SLA-Svensk Djursjukvård och därmed har förbundit sig att leva upp till reglerna bakom SLA-Svensk Djursjukvårds kvalitetssigill. Medlemskliniker med kvalitetssigill finns under Hitta klinik. Avgörande för juryns bedömning är hur väl kliniken lyckas när det gäller:

1) Bemötande
Bemötandet av djur och djurägare ska präglas av respekt i både vardag och svåra situationer.

2) Delaktighet
Kommunikationen ska vara tydlig och ge kunden möjlighet att vara delaktig i beslut som rör djurets vård.

3) Prisinformation
Det ska vara möjligt för kunden att få tydliga prisuppgifter under hela konsultationen.

4) Tillgänglighet
Det ska vara lätt att komma i kontakt med kliniken, när verksamheten är stängd ska det finnas tydlig hänvisning till annan öppen klinik.

Nominera din favoritklinik här!

Nomineringen är stängd. Juryn presenterar fem finalister den 20 februari här på hemsidan och då är det dags att rösta fram Årets djurklinik.

Juryn

Hans Rosenberg

Presstalesperson på Svenska Kennelklubben. Exteriördomare och före detta hunduppfödare. Stolt husse till curly coated retrievern Ecko (bilden) och mopsen Ryssen.

Eva Porat

Vice ordförande i Sveriges Kattklubbars Riksförbund. Internationell FIFe kattdomare. Aktiv inom kattsporten de senaste 35 åren. Bor tillsammans med tre katter av rasen Helig Birma.

Torkel Ekman

Veterinär, forskare och lärare på SLU sedan 35 år. Vice ordförande i Sveriges Veterinärmedicinska Sällskap och länge engagerad i Veterinärförbundet. Nu fullt sysselsatt av två jaktlabbar på 10 respektive drygt 1 år.

Läs om förra årets vinnare: XL Vet i Örbyhus och övriga nominerade kliniker.

XL Vet i Örbyhus, Årets djurklinik 2017

Sprid ordet!

Dela sidan och hjälp oss att få fler som nominerar till Årets djurklinik.